Франківськ - у трійці лідерів доступності серед українських міст


Український активіст, співзасновник ініціативи Доступно.UA Дмитро Щебетюк оприлюднив власний рейтинг доступності українських міст.

За словами активіста, зробити такий рейтинг було не легко. Але вже впродовж року Дмитро Щебетюк обіцяє створити значно об‘єктивніший Рейтинг Доступності Міст разом з Доступно.UA з чіткими критеріям та параметрами, до якого увійдуть 10 міст з населенням 100-250 тис.чол., пише Бліц-Інфо.

"Було важко визначитися, особливо зі Львовом та Вінницею, оскільки Львів для мене комфортніший в певних аспектах, а Вінниця динамічніше і цілеспрямованіше розвивається. Хоч перший також має цю перевагу. Франківськ має позитивні тенденції, і можливо скоро дожене", - ділиться активіст.

Щебетюк каже, що деякі міста досліджені ним значною мірою, деякі досить поверхнево. До уваги він брав як питання доступного транспорту, тротуарів, закладів, держустанов, так і внутрішнє відчуття безпеки у місті. 

"Кожне місто інакше, кожне місто має свої недоліки і переваги. Ті, які посіли останні місця можуть позмагатися з першими і спокійно перемогти у певних пунктах. Однак поки, як є. Вже зовсім скоро ми поїдемо до Івано-Франківська та Тернополя проводити моніторинг для створення першого в Україні, пілотного, рейтингу доступності міст", - написав активіст.

А ось і сам рейтинг Дмитра Щебетюка:

1. Львів
2. Вінниця
3. Івано-Франківськ
4. Київ 
5. Кропивницький
6. Черкаси
7. Слов’янськ 
8. Чернівці
9. Одеса
10. Тернопіль
11. Хмельницький
12. Кам’янець-Подільський
13. Луцьк
14. Кам’янське
15. Полтава
16. Ужгород
17. Дніпро
18. Харків
19. Павлоград
20. Рівне
21. Запоріжжя
22. Кривий Ріг
23. Чернігів