Івано-Франківськ отримав частку стадіону "Хет-Трик"


23% стадіону "Хет-Трик" рішенням сесії міської ради взяли на баланс міста.

Тепер частка міста перебуватиме на балансі КП «Івано-Франківський міський центральний стадіон «РУХ», а місто матиме ще один майданчик для юних спортсменів. 

Як пояснив у розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо заступник голови обласної Федерації футболу Тарас Клим, хоча левова частку фінансування йшла від УЄФА, кошти для будівництва футбольної арени вкладали і область і місто.

"Ми знаходимося на території міста, вони нам виділили землю під цей стадіон. Тому рішенням нашого виконкому на добровільних засадах ми вирішили поділитися частиною власності стадіону з містом. Тож зараз 27% передано облраді, 23% міській радіі  50% у власності обласної федерації. Наступний крок – це створення комунального підприємства і передачі на його баланс стадіону",- зазначає заступник голови обласної ФФУ.

Тарас Клим каже, що стадіон не є самоокупним і на його утиримання потрібні кошти. Оскільки діти там займаються безкоштовно, потрібне фінансування з бюджету, а це можливо тільки після створення КП.

"Ми віддаємо по 30% часу на місто і область, а 40% для безкоштовних занять команд, які представляють дитячу футбольну лігу, дитячі спортшколи і т.д. Цей стадіон не був приватним і ніколи не буде. Він не буде власністю однієї школи, як цього хоче СДЮСШОР "Прикарпаття". Він буде належати всій громаді області", - запевняє посадовець.