Мер доручив знизити на 10% грудневі платіжки франківців за тепло


Сьогодні, 27 грудня розпочалась позачергова сесія Івано-Франківської міської ради.

Перш, ніж перейти до розгляду питань порядку денного, депутати надали слово представникам громади, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема мешканка будинку Галицька, 147 Крижанівська Квітослава звернулася до мера та депутатів, з проханням знайти вихід з критичної ситуації яка у них склалася щодо теплопостачання.

За словами жінки, за листопад-грудень не зважаючи на теплу погоду їм нарахували величезні суми за опалення. Окрім того, у їх будинку найвищий тариф на теплопостачання. Також у мешканців є серйозний конфлікт з «Теплокомуненерго» через тепловий лічильник і відімкнений індивідуальний тепловий пункт.

Вислухавши мешканців міський голова Руслан Марцінків, доручив начальнику "Теплокомуненерго" Руслану Гайді надати доповідну записку, щодо ситуації з цим будинком, а також здійснити перерахунок мешканцям за опалювальний сезон.

Окрім того, міський голова наголосив, що він виступає за те, щоб місто переходило на індивідуальне опалення і відмовлялося від централізованого.

«Зважаючи на ситуацію в державі, я виступаю за те, щоб місто відмовлялося від централізованого опалення. Окрім того, доручаю Руслану Гайді, знизити тарифи на тепло за грудень. В січні люди мають отримати платіжки на 10% нижчі. Я серйозно!», - звернувся мер до Руслана Гайди.