Мешканці багатоповерхівки на Івана Павла ІІ можуть залишитися без тепла


Через критичний стан мереж мешканці будинку 27 на вулиці Івана Павла II в Івано-Франківську можуть залишитись без тепла.

Під час гідравлічних випробовувань тепломереж будинку були виявлені численні пориви. На жаль, загальний стан труб такий, що вже не дозволяє встановити хомути чи вирішити ситуацію локальними замінами. Про це повідомляє пресслужба МІУК.

"Тож співвласникам будинку було запропоновано виконати вибірковий капітальний ремонт підвальних мереж. На вибір мешканців МІУК надав два варіанти: заміна пластиком орієнтовною вартістю біля 400 тис. грн. та роботи металом вартістю біля 200 тис. грн. Співфінансування з боку підприємства - 50%. На жаль, підписали відповідний протокол лише 30% квартир при необхідному мінімумі в 75% кв. м. Таким чином, відповідно до законодавства пропозиція щодо ремонту вважається відхиленою", - кажуть в МІУК.

Та мешканка будинку Анна Білічак нарікає, що за гроші людям сказали наприкінці вересня. Хоча про те, що потрібно проводити часткову заміну мереж говорили ще у квітні.

Натомість франківець Сергій Адамович зазначає, що взагалі не бачив протоколу на вибірковий ремонт підвальних мереж.

"Я не відмовляюся платити, а просто хочу, щоб МІУК по-людськи працював з людьми. Я був на одних таких зборах, вони хамлять і відверто шлангують", - каже франківець.

Відтак, у МІУК кажуть, що проведуть ще одні збори та спробують переконати співвласників у необхідності виконання ремонту. В іншому випадку, тепловики не зможуть забезпечити початок опалювального сезону по цьому будинку.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!