Прикарпатців просять впізнати вандалів, які пошкодили громовідвід на горі Піп Іван


22 серпня в Обсерваторії на горі Піп Іван невідомі вчинили акт вандалізму. Вони залізли на мідний дах будівлі і пошкодили систему громовідведення. «Туристи» поводили себе зухвало і по-хамськи, не звертали увагу на чергових рятувального посту, які намагалися їх зупинити.

Оскільки в Обсерваторії встановлені камери відеоспостереження неправомірні дії молодиків зафільмовано, фото і відео передані у правоохоронні органи разом із заявою Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника про свідоме пошкодження невідомими державного майна.

Вартість пошкодження оцінено у 600 тисяч гривень.

Нагадаємо, нині будівлю Обсерваторії на горі Піп Іван зачинено для відвідування туристами, оскільки ведуться ремонтно-реставраційні роботи по її відновленню. Це не перший випадок вандалізму. Декілька років тому інші неадеквати так само вилізли на мідний дах Обсерваторії і пошкодили значну його частину. Після цього випадку було встановлено апаратуру, яка дозволяє фіксувати неправомірні дії громадян на вершині гори. Тож злочинців буде знайдено і покарано.

Прикарпатський національний університет та Державна служба з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області публікують фото вандалів на сайті БІЛИЙ СЛОН та звертаються до громадськості з проханням допомогти поліції швидше знайти правопорушників. Якщо ви впізнали людей на фото, будь-ласка пишіть obserwatorium1938@gmail.com 

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Тільки найважливіші новини!