СБУ підкинула "вибухівку" у будинок, аби перевірити реакцію франківців


У вівторок, 24 вересня в Івано-Франківську надійшло повідомлення про "замінування" будівлі у центрі Франківська.

Мова йде про будинок Укртелекому, що на Вічевому майдані. На місце оперативно прибули слідчо-оперативна група, працівники вибухотехнічної, кінологічної служб та працівники УДСНС.

Як повідомили Бліц-Інфо у пресслужбі ПАТ "Укртелеком", муляж предмета, схожого на вибухівку, було виявлено працівниками «Укртелекому». Після виявлення працівники зв’язалися з групою регіональної безпеки Укртелеком, на місце було викликано оперативну групу поліції, проведено евакуацію людей і обмежено їх доступ до місця події.

"Таким чином, працівники відпрацювали процедуру реагування на підозрілі предмети, що можуть загрожувати життю людей",- додають у пресслужбі.

Як повідомили кореспондентці Бліц-Інфо у пресслужбі обласного управління СБУ, "замінування" - спеціальна навчальна операція служби безпеки. Це така собі перевірка на пильність для працівників установи та правоохоронців. 

Нагадаємо, раніше СБУ залишали підозрілий пакет з годинником на автовокзалі - втім, там "вибухівка" нікого не зацікавила. Також СБУ підкладала "вибухівку" в адмінбудинок, де знаходяться міськрада, облрада та облдержадміністрація. Втім, ніхто з посадовців підозрілого пакета не помітив.