Три дні у Верховині, Косові та Снятині показуватимуть українські кінострічки


Мешканці високогірних селищ, де нема кінотеатрів, матимуть змогу безкоштовно передивитися цьогорічні українські прем’єри.

Про це сьогодні, 22 грудня на прес-конференції розповів заступник голови правління ГО "Всеукраїнський демократичний форум" Микола Типусяк, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Цього року  географія кінофестивалю розширюється, і Дні українського кіно пройдуть у Верховині, Косові та Снятині. Кінофестиваль проходитиме протягом трьох днів – 23-25 грудня.

За словами прес-секретарки кінофестивалю "Молодість" Анастасії Пугач, минулого року вперше провели Дні українського кіно у Верховині, саме тоді виникла ідея проводити їх по всій Україні, де немає кінотеатрів.

"З жовтня до грудня у рамках проекту «Дні українського кіно» відбулись покази у 13 містах України, де немає кінотеатрів. Проект завершиться у Косові та Снятині та  охопить 15 українських міст у всіх регіонах держави", - зауважує Пугач.

«Дике поле», «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» та «Скажене весілля» покажуть у Косові та Снятині. У Верховині крім цих стрічок продемонструють фільм "Легенда Карпат". Після перегляду цих кінофільмів, глядачі зможуть поспілкуватися з представниками творчих груп, які працювали над кінокартинами. Мультфільм представить актор Роман Луцький, «Скажене весілля» - актриса Леся Самаєва, «Дике поле» - виконавець головної ролі Олег Москаленко.

Нагадаємо, минулого року фестиваль у Верховині дав старт показам українського кіно у містечках і селах без кінотеатрів по всій Україні.