У франківському кінотеатрі провели обшук та вилучили техніку. Запідозрили піратство


На початку червня у торгово-розважальному у кінотеатрі «Кінобум» кіберполіція провела обшук та вилучила обладнання для відеопоказу, а також носій із відеофільмом одного з дистриб’юторів.

Та представники кінотеатру вважають, що обшук був безпідставним, а вилучена техніка жодним чином не належить до інкримінованого звинувачення. У кінотеатрі кажуть про збитки у десятки тисяч гривень. Тож надіслали листи зі зверненнями до антипіратської асоціації, головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, територіального управління Державного бюро розслідувань та обласного прокурора. Також звернулись до журналістів. 

"Поліція вилучила оригінали фінансово-господарської документації, комп’ютерну техніку, сервери та диски в т.ч. жорсткі, відеопроектор та квитки для оплати послуг з демонстрації фільмів. Такими діями правоохоронці повністю паралізували мою господарську діяльність. Я не можу продавати навіть попкорн, адже книгу обліку розрахункових операцій у мене також вилучити", - нарікає підприємниця Віра Пукіш.

Натомість у поліції запевняють, що діяли у рамках закону. Як розповіли Бліц-Інфо у пресслужбі департаменту кіберполіції Нацполіції України, попередньо прокуратурою було відкрито кримінальне провадження за статтею 176 (Порушення авторського права і суміжних прав).

"Представники Кіберполіції діяли на підставі доручень слідчого. Вони разом проводили обшук. Вилучену техніку направлять на експертизу. Якщо вона не виявить ніяких порушень, то її повернуть підприємцю", - зауважила прессекретар Департаменту кіберполіції Нацполіції України Юлія Квітко.