У Франківську штрафуватимуть підприємців, які не закрились на карантин


Про це повідомили під час оперативної наради в міського голови.

Очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків зачитав закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), який ВР проголосувала сьогодні зранку.

"За порушення правил карантину штраф від 17 до 32 тисяч гривень, а для посадових осіб – від 34 тис. до 170 тис. гривень. За порушення карантину, що призвело або могло призвести до поширення захворювання, штраф від 17 до 51 тисячі гривень, обмеження волі на строк до 3 років, арешт до 6 місців, чи позбавлення волі до 3 років. Якщо ж це порушення призвело до смерті третіх осіб передбачено від 5 до 8 років ув'язнення. Це обмеження діятиме впродовж трьох місяців. Тому просимо правоохоронців контролювати рішення уряду", - закликав мер.

Як наголосив начальник управління надзвичайних ситуацій Ігор Влізло, від сьогодні будуть працювати мобільні групи правоохоронців, які стежитимуть за виконанням рішення про закриття різноманітних закладів. У випадку порушення будуть штрафи.

Водночас, як повідомила начальниця управління економічного та інтеграційного розвитку Надія Кромкач, вчора провели нараду з представниками ринків та великих торгових центрів з приводу карантину. Решту підприємців проінформували телефоном. Підприємці в основному з розумінням поставилися до обмежувальних заходів. 

"В Івано-Франківську вже зупинили роботу кінотеатри. Закрилися 35 закладів харчування, залишаться працювати лише ті, в яких працює служба доставки. Зупиняють роботу книгарні. Призупинили роботу шість перукарень і салонів краси. У решті таких закладів працює менш як 10 осіб. Тому там будуть проводити дезінфекцію", - сказала Кромкач.

За словами очільниці служби 1580 Зореслави Гелеван зранку вже було кілька дзвінків, що працюють магазини: "Арсен", "Епіцентр", "Копійочка", "Все по 2 гривні" та інші. Тому мер доручив правоохоронцям перевірити ці повідомлення й оштрафувати підприємців за порушення карантину.

"Після оперативної наради проїдьтеся по всіх великих магазинах і повідомте про відповідальність, якщо вони не закриються на карантин", - сказав мер.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!