У травні планують почати з’єднувати Північний та Південний бульвари


У травні в Івано-Франківську планують відновити роботи зі з'єднання Північного та Південного бульварів.

Про це у вівторок, 2 квітня під час щотижневої оперативної наради розповів міський голова Руслан Марцінків, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Десь в травні почнемо дорогу робити. Думаю, що зразу після Дня міста", зауважив очільник міста.

Марцінків зазначив, що комунальники мають все підготувати та опрацювати кожен МАФ і кожен об’єкт, щоб під час робіт не виникло жодних питань і не прийшлось зупиняти їх.

Нагадаємо, про з’єднання Північного і Південного бульварів в Івано-Франківську говорять вже роками. Магістраль "Північ-Південь", що запланована генпланом повинна стати останньою ланкою на шляху сполучення головних вулиць Галицької та Гетьмана Мазепи, оминаючи центр міста. Однак тоді на заваді планам стали "п'яний базар", автостоянка військової частини та будинки які розташовуються в межах майбутньої дороги. 

Сам проект сполучення Південного і Північного бульварів був розроблений ще у 2006 році НДІ "Проектреконструкція". Натомість тільки  на початку квітня минулого року управління капітального будівництва МВК провело тендер на будівництво дороги, перемогу в якому здобув ТзОВ "Івано-ФранківськАвтоДор" з сумою 9 мільйонів 978 тисяч 278 гривень.

Втім тоді на заваді об'єднання бульварів став невеликий МАФ. Торгову будку на перехресті Південого бульвару і Бельведерської оцінили у 250 тисяч гривень, проте власник відмовився його продавати, за таку суму і зажадав 2,5 мільйони. Будівництво дороги довелося відкласти. Вже у серпні минулого року показово почали асфальтувати дорогу, яка мала б з’єднати Північний та Південний бульвари. А на початку жовтня комунальники почали зносити кіоски П'яного базару.

До теми: Коли в Івано-Франківську з'єднають Північний та Південний бульвари

У Франківську починають з’єднювати Північний та Південний бульвари

Квартири, ринок – два бульвари. Що чекає на центр Франківська та скільки це коштує

Таки будуть разом: У Франківську почали роботи з об'єднання бульварів

10 мільйонів та тролейбус: подробиці з’єднання франківських бульварів