В Івано-Франківську померла 56-річна жінка – перевіряють, чи це був не коронавірус


У вівторок, 17 березня в обласній інфекційній лікарні померла 56-річна мешканка Івано-Франківська. Лікарі діаностували в неї грип «А», ускладнену пневмонією. Тож говорити про те, що вона померла від коронавірусної інфекції наразі не можна.

Про це під час брифінгу повідомив т.в.о. голови Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Федорів, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Жінка відчула погіршення самопочуття ще 13 березня, мала температуру та сухий кашель. До сімейного лікаря звернулася 15 березня, але тоді від госпіталізації відмовилася. Повторно до медиків повторно звернулася 16 березня, через погіршення здоров’я – почалася задуха. Була доставлена бригадою швидкої до обласної інфекційної лікарні та підключена до апарату штучної вентиляції легень. На жаль, вчора хвора померла. Приносимо співчуття рідним», - сказав Федорів.

За словами голови ОДА, лікарі діагностували франківці грип «А», ускладнений вірусно-бактеріальною пневмонією. Також кров відправили на аналіз до Києва, аби перевірити й на випадок коронавірусної інфекції. Втім, результат аналізу мають отримати лише сьогодні.

«У жінки також були побічні захворювання: Ішемічна хвороба серця, кардіосклероз, гіпертонічна хвороба. Тобто, хочу ще раз наголосити, що наразі не підтверджено лабораторією, що смерть наступила від коронавірусу. Ми очікуємо результати, які зможемо повідомити вже завтра, на щоденному брифінгу. Ситуація під моїм особистим контролем», - підкреслив Віталій Федорів.

Як зазначив високопосадовець, загалом з моменту спостереження з Прикарпаття до столичної лабораторії відправили 9 зразків. Втім, станом на 14 годину підтверджених випадків захворювання на коронавірус немає.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!