В Івано-Франківську шукають патронатних вихователів


Сімейний патронат є альтернативою влаштуванню дітей, які внаслідок певних обставин не можуть проживати зі своїми батьками або іншими законними представниками.

Служба дітей ІФ оголосила про набір кандидатів у патронатні вихователі.

"Шукаємо кандидатів в патронатні вихователі!!! Звертайтеся за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.Грушевського, 21, каб.815, тел.552085, 0503379497 - служба у справах дітей! Чекаємо Вас!", - йдеться у повідомленні.

Довідково: Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму  (або найманому) помешканні.

За надані послуги з догляду та виховання  дитини патронатному вихователю виплачується заробітна плата в розмірі 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць, у разі коли в сім’ю патронатного вихователя влаштовується дитина до 1 року, дитина з інвалідністю, де одночасно двоє і більше дітей, розмір грошового забезпечення збільшується на 10 % за кожну дитинну . Крім того, виплачується соціальна допомога на дитину  в розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідного віку на місяць.  Така допомога виплачується на кожну влаштовану в сім’ю патронатного вихователя дитину і використовується для забезпечення повноцінного харчування, виховання, та розвитку дитини відповідно до її потреб.

Максимальний термін перебування дітей  у сім’ї патронатного вихователя – 3 місяці, у деяких випадках – до 6 місяців.