В Івано-Франківську ввели більш жорсткий карантин


Сьогодні, 20 березня в Івано-Франківську відбулося засідання міської комісії ТЕБ НС.

Під час засідання міський голова Руслан Марцінків запропонував ввести більш жорсткий карантин, оскільки в місті є випадок смерті від коронавірусу, інформує Бліц-Інфо.

"Ми повинні прийняти більш радикальні заходи. Тенденція дуже погана. Сьогодні ще 15 людей перебувають в обласній інфекційній лікарні з підозрою. Дай Боже, щоб не підтвердилася. Тому ми повинні вжити більш жорсткі заходи. Вчора бачив дуже багато людей на вулиці. Оскільки ми маємо дуже велику загрозу, я звернуся до уряду і президента розглянути можливість ввести надзвичайну ситуацію, як це зробили сусідні країни", - наголосив мер.

Також Руслан Марцінків доручив звернутися до Антимонопольного комітету через значне зростання цін в магазинах і аптеках.

Тож після обговорення комісія прийняла рішення:

- Керівникам ринків забезпечити окремий вхід і вихід з ринків та кількість відвідувачів до 10 осіб.

- Суб’єктам господарської діяльності, які зараз ведуть діяльність (продуктові магазини, аптеки, заправки) забезпечити одночасне перебування у приміщенні не більше 10 осіб і на достатній відстані.

- Ритуальній службі виділити окреме місце для поховання померлих від коронавірусу і провести всі необхідні протиепідемічні заходи.

"Прошу поліцію, нацгвардію, інспекцію краще патрулювати. Візуально має бути страшно, щоб до людей дійшло. Інакше не подіє. Вчорашній випадок з візовим центром це показав. Окрім того, через гарну погоду багато хто вчора гуляв. Та жінка, яка померла, мала дуже багато контактів, як і її чоловік. Тож зараз поліція відпрацьовує всі котакти", - сказав мер.

На завершення Марцінків наголосив всім службам, що найближчими днями ускладнюється погода. Тож комунальникам потрібно підготуватися. Окрім того, за словами мера така погода сприяє збільшенню захворюваності.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!