Віталій Гутник - доброчесний. У ЧЕСНО змінили думку щодо прикарпатського судді


У листопаді рух "ЧЕСНО. Фільтруй суд!" презентував результати аналізу кандидатів у Вищий антикорупційний суд.

Тоді експерти оцінили кожного зі 156 претендентів на посади у новоствореному суді, який розглядатиме справи ТОП-корупціонерів. Ці кандидати успішно склали перший іспит – анонімне тестування. Водночас, 43 з них тоді назвали недоброчесними. Зокрема, через  сумнівні рішення чи непрозорі статки. Серед них і прикарпатець Віталій Гутник, у якого "не зійшлися" дані декларацій за 2016 та 2017 роки. 

Натомість Віталій Гутник вважає таку інформацію недостовірною. Відтак, звернувся до редакції Бліц-Інфо за спростуванням. 

Треба додати, що на сайті ЧЕСНО оцінку доброчесності про суддю Гутника теж змінили: 

"У відкритих джерелах інформації інформації, яка б прямо чи опосередковано свідчила про порушення кандидатом критеріїв доброчесності  відповідно до методології ЧЕСНО. Фільтруй суд! знайдено не було" , - зазначають експерти.

Як пояснили кореспонденці Бліц-Інфо у "Чесно.Фільтруй суд" кілька днів тому кандидат на посаду судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Віталій Гутник реалізував своє право на відповідь та надав вичерпні пояснення щодо інформації, що містилась у довідці про нього 

"За нашою методологією, в такому разі довідку може бути змінено, що і було зроблено", - підкреслили у "Чесно".

Редакція Бліц-Інфо перепрошує Віталія Гутника за поширення неперевіреної інформації від руху "ЧЕСНО. Фільтруй суд!".

Нагадаємо, Віталій Гутник зареєстрований у Рожнятові, а фактично проживає у Львові та працює доцентом кафедри міжнародного права у Львівському національному університеті імені Івана Франка.