23 серпня щороку відзначається День Державного Прапора України


Перед Днем Незалежності відзначається День Державного Прапора України. Щоб не пропустити свята, можна скористатися сайтом sogodnisvyato.

Історія свята День Державного Прапора України

Для кожного українця День Державного Прапора України є символічним святом. Воно щорічно відзначається 23 серпня, а вже на наступний день вся країна починає святкування на честь Дня Незалежності. Найчастіше перше свято йде в тінь, але справжні патріоти завжди приділяють увагу історії прапора. Досить легко запам'ятати цю дату, але щоб не пропустити жодне свято протягом календарного року, радимо скористатися унікальним сервісом Sogodnisvyato.com.ua, де інформація оновлюється щодня.

Як з'явився жовто-блакитний прапор України

Є безліч версій, які аргументують появу свята День Державного Прапора України. Але однією з найпоширеніших є історично підтверджена версія про появу жовто-блакитної символіки відразу після прийняття християнства. За часів Гетьманщини та козацтва дані кольори почали використовуватися в символіці все частіше. Поєднання блакитного і жовтого частенько траплялося на хрестах, державних знаках і прапорах. З ходом історії зображення максимально спрощувались і оригінальний прапор вперше був піднятий у Львові над міською ратушею в 1848 році. А вже після лютневої революції в 1917 році прапор був офіційно затверджений в якості основного для Західно-Української Народної Республіки. У вересні 1991 року після розпаду СРСР він став прапором України — незалежної суверенної держави.

Ви ніколи не пропустите День Державного Прапора України, якщо щодня будете читати інформацію на сайті Sogodnisvyato. Даний сервіс є правдивим і чесним, бо вся інфа потрапляє з офіційних джерел. Зручний інтерфейс, привабливий дизайн і безліч інформаційних розділів вважаються головними перевагами сайту. Всього лише одна сторінка відкриє багато нового, швидко надавши відповіді на питання, пов'язані зі святами та їх датами.