25 кілометрів без електромережі: на вулиці Івано-Франківська виїдуть електробуси


Не фантазія, а реальність. До кінця наступного року на вулиці Івано-Франківська виїдуть електробуси.

Це - універсальні «рогачі-гармошки», що можуть чверть сотні кілометрів проїхати без електромережі, пише ВЕЖА.

КП "Електроавтотранс" ІФ планує закупити 8 одиниць такого транспорту. Тендер оголосять наприкінці серпня. Закупівля обійдеться у 3 мільйони євро кредитних коштів Європейського банку. Та ще 600 тисяч євро гранту ЄС.

Щодня вони здійснюють понад 1700 рейсів. Та перевозять в середньому 64 з половиною тисячі пасажирів. Муніципальний автопарк Івано-Франківська нині розширився до 118 одиниць – тролейбусів та автобусів. 5-річну «Програму розвитку комунального транспорту» міська влада затвердила у 2018-му. І це, відзначають чиновники, виявився один із найбільш успішних муніципальних проектів.

Нині в Івано-Франківську триває будівництво нової тролейбусної лінії. Вона має сполучити мікрорайони «БАМ» та «Пасічну». І вартуватиме 3 мільйони євро. Проект реалізовують за кредитні гроші Європейського банку реконструкції і розвитку.

Між тим, чиновники відзначили, підняття тарифу на проїзд у комунальному транспорті уже дало бажані результати. Зокрема, кількість користувачів картки «Галка» збільшилася майже до 40-ка відсотків. Натомість готівкою пасажири розраховуються дедалі рідше. Адже так дорожче.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!