67-річна бабуся подалася в сапери заради корови і прославилася на увесь світ


Відомою на весь світ 67-річну Ганну Пліхчинську зробив польський фотограф Єджей Новицький.

Українська міношукачка, про яку говорить світ: 67-річна Ганна Пліхчинська - одна з небагатьох, хто повернувся до розбитого села Степова Долина і щоденно виходить у поле з новеньким приладом для пошуку небезпечних уламків від російських снарядів, йдеться в ТСН.

Відомою на весь світ 67-річну Ганну Пліхчинську зробив польський фотограф Єджей Новицький. Заради корови Лани жінка щодня ризикує життям, бо худобі ж міношукач не даси. “Я беру, ставлю палку, бо так сказав мені той поліцейський. Намічаю, де воно, а тоді його кличу, він приходить, забирає. А такі маленькі, то я сама збираю”, - розповідає жінка про уламки, які доводиться знаходити.

Бойові дії Ганна з Ланою перечекали на Черкащині, а тоді повернулися до Степової Долини, селища на межі Миколаївської та Херсонської областей. Росіяни безперервно обстрілювали його впродовж 9-ти місяців. Жодного вцілілого будинку, поряд - розбита техніка. Людей у Степовій Долині майже не залишилося, але в Ганни тут і птиця, і свіжа зелень на городі. “Страшно, звичайно. Я йду собі, воно запищало, ну, я стала, подивилася, що воно таке”, - каже жінка.

Землю, на якій необов’язково є, але можуть бути міни, називають потенційно забрудненою вибухонебезпечними предметами. Зараз таких земель - близько тридцяти відсотків території України. Під час останнього засідання Постійної ради ОБСЄ постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк заявив, що ці землі могли б прогодувати 80 мільйонів людей. Якби головною проблемою українських селян  залишалося глобальне потепління та інші погодні негаразди, а не шматки російських снарядів чи прикопані міни.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!