Америка пригрозила Росії економічною ізоляцією


Держсекретар США Джон Керрі назвав безпрецедентним актом агресії політику Росії на Україні пригрозив Москві жорсткою реакцією з боку міжнародного співтовариства, в тому числі повною економічною ізоляцією.

«У ХХІ столітті вже не можна вести себе в стилі XIX століття і вторгатися в іншу країну під абсолютно надуманим приводом», - заявив Керрі в ефірі американського телеканалу CBS, зазначивши, що Росія поки в змозі уникнути найгіршого розвитку подій і врегулювати кризу, повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters.

У свою чергу прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков відмовився прокоментувати висловлювання Керрі.

Раніше із засудженням на адресу Росії виступив президент США Барак Обама. Він також не виключив, що в разі введення військ на Україну Москва зазнає економічної ізоляції. Крім того, Обама додав, що США згортають підготовку до саміту країн «великої вісімки», який повинен був відбутися в Сочі в червні 2014 року.

Окрім цього, генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен закликав Росію зупинити військові дії в Україні і знизити напругу.

Нагадаємо, 1 березня Рада Федерації Федерального зібрання РФ задовольнила звернення президента Росії Володимира Путіна про  введення військ в Україну. 

В Україні привели у повну бойову готовність Збройні Сили України. Також МЗС України закликало НАТО, США і ЄС захистити територіальну цілісність країни.