Американський депутат запропонував закон, який обмежує вік і вагу стриптизерок


Член Палати представників штату Луїзіана від Республіканської партії Кеннет Гавард в середу, 18 травня, запропонував поправку до закону, спрямовану на боротьбу з торгівлею людьми, якої хотів ввести вікове обмеження для жінок, які заробляють на життя стриптизом, повідомляє телеканал KSLA.

Зокрема, депутат не хотів би бачити в стриптиз-клубах дівчат старше 28 років або з зайвою вагою.

«Я поставив вікова межа - не старше 28 чи вага не найбільше 72 кг».

Втім, він дуже оперативно зняв свою поправку після гнівної реакції жінок-депутатів. Так, його соратниця Джулі Стоукс заявила, що може зажадати офіційної догани на Rep Håvard. А представниця протилежного табору - демократів - Хелена Морено назвала пропозицію Гаварда образливою.

У підсумку, закон, що забороняє стриптиз-клубах брати на роботу дівчат молодше 21 року, був прийнятий без поправки одноголосно.

Пропозиція республіканця не перше в списку прикладів «оргинальних» поглядів консерваторів на життя. Так, наприклад, республіканці в Сенаті Північної Кароліни, як писала Politeka, відзначилися, прийнявши законопроект, що забороняє транссексуалам користуватися вбиральнями і роздягальнями, які не відповідають їх статі, занесеній в документи при народженні. За цей проект у повному складі проголосували республіканці. Демократи ж в знак протесту покинули зал засідань.

Цей закон став причиною невдоволення не тільки в американському суспільстві, але і в світі. Відомий музикант Брюс Спрінгстін навіть скасував концерт в Грінсборо (третє найбільше місто штату), а міжнародна електронна платіжна компанія PayPal відкликала плани по відкриттю нового глобального операційного центру в Шарлотті (найбільше місто Північної Кароліни). Навіть один з найбільших порносайтів США xHamster заблокував доступ до свого веб-ресурсу жителям штату.

А відомий музикант і поп-виконавець Елтон Джон, який є відкритим геєм, розкритикував губернатора штату з то, що той підписав цей закон. «Хоча Макрорі (Пет Макрорі - губернатор) пізніше відкликав свою заяву, але його повідомлення було гранично ясно: реальним переживанням транссексуалів немає місця в дискусії з приводу їх основних прав», - зазначив він.