Американський політолог назвав Мінські угоди глузуванням із України


Російська агресія залишається безкарною, а Мінські домовленості для Путіна є засобом глузування з України.

Таку думку висловив вашингтонський політолог, експерт з питань Росії Пол Гобл, передає "Голос Америки".

"Щодо Мінських угод. Росія їх не виконала. І весь жах ситуації полягає в тому, що країна, яка вдерлася на українську територію, стала гарантом забезпечення цих домовленностей і навіть тисне на зміну конституції окупованої нею країни, в тому напрямку, в якому їй – країні-нападнику – хочеться.

Це наруга, яка триває місяцями, але що дуже сумно: так це те, що при цьому західні гравці – Німеччина, Франція й найбільше США, відчайдушно намагаються знайти шляхи співпраці з Росією", - зазначив Гобл.

На думку експерта, безкарність російської агресії у Криму та на Донбасі може спонукати Путіна до нових нападів на українськи території та розпалювання військових конфліктів у Білорусі, Південній Осетії і навіть у північному Казахстані.

"Це можуть бути напади двох різних типів. По-перше, напади самої Росії на сусідні території – в першу чергу на Південну Осетію, на частини білоруської території й на нові українські території. Також ми можемо чекати російської атаки навіть на частини північного Казахстану", - додав Гобл.