Археологи відкопали одразу 27 стародавніх єгипетських саркофагів


Велику кількість саркофагів, вік яких перевищує 2500 років, виявили в одному з найбільших давньоєгипетських некрополів Саккарі, за 30 км на південь від Каїру. Чи є всередині мумії - поки невідомо.

На початку вересня у підземному приміщенні знайшли 13 дерев'яних трун, а потім ще 14, йдеться в заяві єгипетського міністерства у справах старожитностей, пише Громадське.

"Первинне обстеження показало, що всі ці саркофаги не відкривалися з моменту поховання", - йдеться в повідомленні.

На опублікованих фото видно, що добре збереглися кольорові саркофаги і дрібні артефакти, вони майстерно зроблені і прикрашені. Це одна з найбільших знахідок такого роду в історії.

Один из наиболее хорошо сохранившихся саркофагов в Саккаре

Інформацію про неї відстрочили до того моменту, коли міністр Халед Анані відвідав місце розкопок і подякував своїм співробітникам за самовіддану роботу у важких умовах. Підземне приміщення розташоване на дні колодязя на глибині 11 метрів.

Саркофаги

Розкопки і вивчення знахідок тривають. Міністерство заявило, що сподівається "розкрити більше таємниць" на найближчій пресконференції.

Группа археологов

Некрополь Саккара був грандіозним кладовищем протягом трьох тисяч років. Його назва походить від імені давньоєгипетського бога мертвих Сокар.

Деревянный саркофаг в Саккаре

З XXIII століття до н.е. фараонів там не ховали, але поховання різних представників знаті тривало до завоювання Стародавнього Єгипту Римською імперією.

Деревянная статуэтка

Саккара перебуває у переліку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!