Армія звільнила від терористів 4 населених пункти Луганщини


Сили АТО в результаті проведення активних бойових дій звільнили від бойовиків населені пункти Металіст, Олександрівськ, Біле, Розкішне Луганській обл. і розблокували аеродром "Луганськ".

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Також, як відзначається, у зв'язку з успішними наступальними діями сил АТО в районі Донецька, частина бойовиків намагається покинути місто.

"При цьому вони переодягаються в цивільний одяг і відбирають автомобілі громадян", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, згідно з інформацією Міноборони, станом на 7:00 14 липня обстановка в районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Найбільш загострена ситуація в містах Донецьк, Луганськ, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Антрацит.

"У даних населених пунктах бойовики готують захоплені державні адміністративні будівлі для використання в якості опорних пунктів, в містах заблоковані центральні державні телевізійні і радіоканали, зате транслюються російські телеканали, які не дають об'єктивної оцінки діям військовослужбовців АТО при звільненні міст Донецької області від терористів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, бойовики продовжують залякувати місцеве населення: "Зафіксовані випадки мародерства і захоплення власного і комерційного автотранспорту, що створює напруженість серед місцевих жителів".

Gazeta.ua