Аукціони на Прозорро: як взяти участь


Відкриті аукціони – велике досягнення українського уряду.

Систему Prozorro https://zakupki.com.ua/ розробили члени Кабінету Міністрів України. Така система гарантує відкритість аукціонів та відсутність корупційних та сірих схем.

Раніше торги проводилися на закритих майданчиках, що сприяло розквіту корупції та постійним «відкатам», які вимагали високопосадовці, користуючись своїм становищем. Сьогодні завдяки тому, що всі бажаючі можуть спостерігати за аукціоном в системі Prozorro, сірі схеми та корупція залишилися в минулому.

Як проходить аукціон Прозорро?

Під час аукціону учасники мають можливість надіслати свої цінові пропозиції відповідно до певних правил системи. Протягом 1 раунду аукціону учасник може знизити вартість своєї ставки мінімум на 1 крок від останньої ціни.

Для участі в аукціоні, учасник торгів на екрані авторизації цифрового сайту може відкрити унікальні посилання на інтерфейс аукціону. Авторизована цифрова платформа повинна дотримуватися конфіденційності цього посилання, оскільки це єдиний ідентифікатор Учасника.

Система «Прозорро Тендери» автоматично визначає, коли буде проведено торги – день та час. Якщо ви є користувачем платформи, то вона нагадає вам заздалегідь про дату проведення того чи іншого аукціону.

В програмі створено спільний модуль «Аукціон», який активується у випадку, якщо є більше однієї пропозиції. В ньому беруть участь учасники, які подали заявки. Спостерігати за ним має змогу замовник, але лише пасивно в режимі реального часу.

Немає опису.

Віртуальна сторінка користувача

Під час роботи в системі ви отримуєте доступ до персонального кабінету. На цій сторінці можна побачити наступні дані:

Нумерація аукціонів;

Об'єкт закупівлі;

Нумерація учасника аукціону, що є фактором участі інкогніто;

Стартова цінова пропозиція будь-якого з учасників або вказана початкова ціна, якщо замовник застосовує нецінові критерії оцінки;

Крайній термін на початок аукціону чи кроку учасника.

Якщо учасник торгів порушить правила на таких аукціонах, він буде дискваліфікований. Такі правила змушують колишніх несумлінних продавців лотів переходити на чесні торги та не практикувати звичайні корупційні схеми.

Взяти участь у таких аукціонах може кожен охочий громадянин України. Для цього необхідно вибрати платформу, яка працює в системі Prozorro.Sale та пройти на ній відповідну реєстрацію.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!