Аваков обіцяє розібратися із сепаратистами за 48 годин або мирно, або силою


Сепаратистська криза в Луганську буде вирішений протягом 48 годин.

Про це журналістам перед початком засідання Кабміну повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Вирішення цього питання лежить спочатку в політичній площині, потім у силовій. Переконаний, що обидва варіанти доступні. Очевидно, буде варіант сприйнятий інший, який перебуває посередині", - сказав він.

"Для тих, хто прийме діалог, буде запропонований діалог. Для тих маргіналів, яким важливий конфлікт, вони одержать силову відповідь української держави", - сказав Аваков.

Аваков не уточнив, скільки заручників залишається в будівлі СБУ й хто ці люди.

"Це не працівники СБУ. Я вам скажу, як було в Харкові: стоїть група активних товаришів, які мотивовані або на яких наклеєні наклейки на фоні колорадського візерунка. І поруч роззяви, журналісти, що цікавляться. Вони стояли в цьому натовпі, а потім вирішили піти додому, а в них це не вийшло. Схожа ситуація в нас виникла й у Луганську", - зазначив він

Аваков додав, що всі відповіді журналісти побачать у найближчі години. За його словами, режим антитерористичної операції по трьох областях - Харківської Донецької й Луганської, не скасований і в будь-який момент можуть бути застосовані заходи реагування.

"Ще раз кажу - є два варіанти. Ми готові на кожній з них. Питання тільки в тому, що на мій погляд усе має відбуватися так, як це було в Харкові… Так, нам не дуже приємно, коли розбивають вікна в автобусі, дуже неприємно, коли закидають світло шумовими гранатами, але мені дуже приємно, що в результаті штурму максимальна втрата - це лежачий сепаратист мордою на асфальті й не більше того", - сказав міністр.

На запитання, коли це може статися в Луганську, Аваков відповів: "Я думаю, що вирішення цієї кризи буде в найближчі 48 годин".

Раніше повідомлялося, що за результатами переговорів із захопленої будівлі в Луганську змогли вийти 56 людей без зброї. Ніхто не одержав тілесних ушкоджень.

Раніше повідомлялося, що сепаратисти взяли в заручники 60 людей у будівлі управління СБУ Луганської області.