Аварійний міст на Прикарпатті тримає в страху водіїв і мешканців


Не те, що їздити, ходити - страшно! Міст у прикарпатському селі Лука тримає в страху водіїв і мешканців довколишніх населених пунктів.

Переправу ще кілька років тому визнали аварійною через старе дерев'яне покриття. Трухляві дошки під машинами прогинаються. Як інформує Інтер, пішохідної доріжки давно немає, а крізь дірки видніється бурхливий Дністер. 

- Їздиш такий, якби затерпший в кабіні. Якби погойдалося трошки не знаєш - чи будеш внизу чи де?

Мостом щодня їздять тисячі легковиків, маршрутних автобусів і великогабаритних машин. Влітку на міжнародний фестиваль у сусіднє село добирається і багато туристів. Їх кожного року возить Юрій.

Юрій, водій маршрутного автобуса:

- Вам би не було страшно? Людей висаджую, сам переїжджаю і люди переходять пішком, а тут уже сідають.

У провалинах моста - не раз застрягали машини. Місцеві, щоб не ризикувати, пересіли на велосипеди та скутери. А міст нещодавно залатали. 

Дмитро Шинкарчук, мешканець села Лука:

- Це на кілька днів, що вони поставили пару дощок. Та й таке саме буде.

Це визнають і в службі автомобільних доріг області. Міст потребує капітального ремонту. Але грошей - поки не передбачається. Тож радять водіям великих машин оминати цю переправу. 

Віктор Хариняк, фахівець служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області:

- Введено обмеження по тоннажу, по швидкості, відповідно водій має сам бачити - чи йому варто туди їхати, чи ні. Ми не можемо поставити конкретну людину, яка буде це регулювати. 

Втім об'їжджати водіям невигідно. Бо доведеться робити гак у кількадесят кілометрів. Тому, ризикуючи, щоразу їдуть через міст. Дорожники ж обіцяють - як тільки будуть гроші - переправу відновлять. На це потрібно близько 15 мільйонів гривень.