Біля озер у Крихівцях хочуть збудувати котеджне містечко


В Івано-Франківську містобудівна рада розглянула проект коригування генплану Крихівців, які належать до Івано-Франківської міської ради.

Фахівці спершу окреслили завдання, які були поставлені перед проектантом, та почали розгляд зміни генплану, пише ГК. Так начальник відділу генерального планування міста Івано-Франківська Олег Баран попросив архітекторів звернути увагу на озеро біля вулиці Об'їзної. За словами Олега Казимировича, на місці заболоченої території біля озер, згідно з новим генпланом, передбачена малоповерхова житлова забудова.  

Такі зміни проектанти внесли на підставі рішення суду першої інстанції. За словами Олега Барана, архітектура не видала забудовнику містобудівні умови і обмеження і він звернувся до суду. Суд в свою чергу задовольнив позов забудовника ПП "Колегія", який хоче спорудити біля озер котеджне містечко і зобов’язав архтектуру надати містобудівні умови та обмеження. 

За словами головного архітектора міста Володимира Гайдара, департамент містобудування та архітектури подав апеляцію на це рішення суду, але розгляду апеляції ще не було.  

Також у Департаменті звернулися до управління водних ресурсів та управління екології за висновками щодо можливості зміни функціональної призначення території та її забудови, однак відповідних висновків не отримали.  

Як акцентував франківський архітектор Володимир Ідак, потрібно подати до управлння водних ресурсів та екрлогії запити ще раз, хоча і законом передбачено, що якщо не прийшло ніяких відповідей чи рекомендацій вважати такими, що умовно погоджені.

"Нехай дають погодження письмове, щоб не було так, що ми  вказали невірне цільове призначення", - наголосив Ідак. 

Також було запропоновано звернутися із проханням надати висновок до охорони културної спадщини та гідрологічний аналіз. 

Загалом містобудівна рада проголосувала за те, щоб не змінювати цільове призначення території озера.