Бійці 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади повернулися додому


На заслужений відпочинок. Бійці 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади повернулися додому. Понад 4 сотні учасників бойових дій вишикувалися на пероні вокзалу. На мирній землі їх зустріли з усіма почестями. Привітати захисників Батьківщини прийшли родичі, громада міста, високопосадовці та священнослужителі. На честь вояків грає оркестр.

На Донбасі атовці тримали оборону поблизу Мар’янки та Красногор’ївки. Після понад півроку служби бійці повернулися на постійне місце дислокації в Коломию. Разом з бойовою технікою, яка також потребує відновлення. На заслужений відпочинок прибули навіть чотирилапі бійці. Тайзі майже 5-ть місяців. У зону АТО вирушила разом зі своїм господарем.

Юрій Смаженюк після Майдану відразу вступив в лави Збройних сил України. Підписав контракт на 3 роки. За цей час пройшов чимало важких боїв. Боєць розповідає, особливо “гатять” по українських позиціях в період перемир’я.

8-й мото-піхотний батальйон переформатували торік із чернівецького тербату. За час перебування на передовій втратив понад два десятки бійців. Героїв вшанували хвилиною мовчання.

Коли всі вертаються додому, стрілець Юрій Охрій навпаки – віддалився від малої батьківщини. Боєць родом з Донбасу. Захищати рідну землю пішов з перших днів російської агресії. Згодом повернеться назад на Донбас, аби провести відпустку з рідними.

Зустріти побратимів прийшов демобілізовнаний Юрій Яковлєв. Чоловіка жартома прозвали “Ленін” за неабияку схожість з історичною постаттю. На плечах пов’язаний сувенір з часів служби – жовтосиній стяг з різними побажанями.

Після кількагодинної зупинки в Івано-франіквську бійці батальйону відправилися в казарми за місцем дислокації. Там продовжать бойову підготовку. Відео ТРК Вежа.