Бійці ССО провели операцію в Чорному морі та підірвали важливий об'єкт рф


Українські воїни провели спецоперацію "Цитадель" у Чорному морі та підірвали важливий об'єкт окупантів.

Про це повідомляє пресслужба ССО.

Як пояснюють спецпризначенці, за розвідданими, одну з незаконно захоплених видобувних платформ (за даними УП, одна з так званих "вишок Бойка" -ред.) окупаційні війська використовували для підсилення роботи БпЛА "Мохаджер-6".

Для цього вони встановили обладнання, яке збільшує дальність та радіус його роботи. Зазначають, що такий безпілотник ворог застосовував для:

ведення розвідки,

подальшого завдавання удару дронами-камікадзе Shahed по об'єктах критичної інфраструктури півдня України.

Окрім цього, на платформі противник встановив радіолокаційну станцію виявлення надводних об'єктів (від моторних човнів до кораблів) "Нева-Б". За допомогою цієї РЛС росіяни контролювали ситуацію в північно-західній частині Чорного моря.

Як наголосили воїни ССО, нинішня спецоперація проводилася в зоні постійного патрулювання авіації та російського флоту.

Уночі човни 73-го морського центру Сил спецоперацій підійшли впритул до видобувної платформи. Після проведення спеціальних дій та зачистки, об'єкт замінували. Потім бойова група відійшла на безпечну відстань та здійснила підрив ворожої цілі.

У ССО кажуть, що в результаті було:

захоплено важливе обладнання противника,

підірвано щоглу з антеною.

"Вдало проведена спецоперація забезпечила безпечніше пересування кораблів та обмежила можливості ворога у північно-західній частині Чорного моря", резюмували військові.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!