Бізнесу Івано-Франкіщини відшкодовано понад 400,0 млн. грн. ПДВ


З початку року на розрахункові рахунки платників податків Івано-Франківської області відшкодовано 407,6 млн. грн., в тому числі за процедурою автоматичного бюджетного відшкодування 15 платникам повернуто 342,5 млн. грн. заявленого до відшкодування податку на додану вартість, це 84,0 відсотка від загальної суми відшкодованих сум.

Про це повідомила виконуюча обов'язки начальника Головного управління Міністерства доходів і зборів в області Ірина Столярик під час прес-конференції.

Протягом вказаного періоду 31 платникам із іноземними інвестиціями повернуто 354,9 млн. грн. заявленого до відшкодування ПДВ, що становить 87,1 відс. відшкодованого на розрахункові рахунки платників Івано-Франківської області сум податку на додану вартість.

Нагадаємо, що 21 травня цього року прийнято Постанову Кабінету Міністрів України № 139 «Про випуск облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість», яка визначає умови і порядок випуску облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум ПДВ.

Платники податку на додану вартість, які мають суми податку, задекларовані до відшкодування до 1 січня 2014 року і не відшкодовані станом на 03.04.2014 року, можуть оформити облігації внутрішньої державної позики. Строк обігу облігацій складає 5 років за номінальною вартістю кратною 1000 гривень.

Отримати відшкодування ПДВ у вигляді облігацій можна на добровільних засадах. Для цього платнику податків необхідно дотримуватися умов, визначених Постановою та  подати заяву про оформлення відшкодування ПДВ облігаціями до органу Міндоходів.