Бізнесу Івано-Франківщини повернули 1 мільярд гривень ПДВ


За 9 місяців поточного року 102 суб’єктам гоcподарювання реального сектору економіки Івано-Франківської області відшкодовано 1 011,5 млн. гривень податку на додану вартість.

Про це повідомили в управлінні оподаткування та контролю окремих об'єктів і операцій ГУ ДФС в Івано-Франківській області.

При цьому,  736,3 млн.грн. бюджетної компенсації ПДВ платники податків області отримали в автоматичному режимі. Це означає, що майже 73 відсотки загальної суми отриманої бюджетної компенсації надійшло на рахунки платників ПДВ в коротші терміни та за спрощеною процедурою.

Нагадаємо, Законом України від 31.07.2014 р. №1621-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України” внесено ряд змін до Розділу V "Податок на додану вартість”, що наберуть чинності з 01 січня 2015 року. Відтак, згідно із змінами передбаченими в цьому законі, з вказаної дати запроваджується система електронного адміністрування податку на додану вартість.

З цією метою розроблено та оприлюднено проект постанови Кабінету Міністрів України „Про затвердження Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість”, якою передбачено порядок та механізми електронного адміністрування ПДВ.

Зауваження та пропозиції до проекту закону приймаються упродовж одного місяця з дати його оприлюднення на адресу розробника: поштову – 04655, МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, 8, Державна фіскальна служба України, Департамент методологічної роботи з питань оподаткування; електронну – dpspdv@ukr.net