Блаженніший Святослав: Кожен мусить себе запитати, чим він готовий пожертвувати заради України


Вчора, 10 серпня в містечко Долина, що а Івано-Франківщині завітав Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

Після Архієрейської Літургії в церкві Різдва Пресвятої Богородиці та освячення пам’ятника Єпископу Мирославу Івану Любачівському, Глава УГКЦ поспілкувався з прикарпатськими журналістами.

Зайшла мова й про історичні паралелі. Адже близько 100 років тому Січові Стрільці відстоювали Українську незалежність і сьогодні українцям знову доводиться вести національно-визвольну боротьбу .

Глава Української Греко-Католицької церкви наголосив, що українці мають не забувати слова пророка Ісаї, які стали гаслом Майдану - «З нами Бог, розумійте народе і покоряйтеся, бо з нами Бог».

«Часами є дуже складні ситуації, які вимагають жертв навіть ціною власного життя. Але не біймось. Не біймося, бо з нами бог. З нами правда і з нами перемога. Ніхто не думав, що Бог покличе нас не лише оспівувати учасників національно-визвольних змагань, які віддавали своє життя за Україну, а й стати в їхні ряди. Це є велика честь та обов’язок. А також велика жертва. Думаю, що сьогодні кожен з нас мусить себе запитати: наскільки я люблю свою землю, свою країну і чим готовий задля неї пожертвувати. Я би дуже хотів, щоб кожний з нас зміг сказати: я готовий життя свої віддати за волі і свободу нашого українського народу», - зауважив Блаженніший Святослав