Бойовики "ДНР" і "ЛНР" поставили Україні ультиматум


Самопроголошені "ДНР" і "ЛНР" "гарантують, що якщо Київ проявить розсудливість", то обрані 2 листопада "керівники республік будуть готові до продовження діалогу".

Про це йдеться у заяві "ДНР" і "ЛНР", підписаній "першим заступником голови уряду ДНР" Андрієм Пургіним і "головою Верховної ради ЛНР" Олексієм Карякіним і розповсюдженій увечері 3 листопада, повідомляє "ОстроВ".

У заяві стверджується, що так звані "вибори голів і депутатів народних зборів Донецької та Луганської народних республік" пройшли 2 листопада "відповідно до Мінських домовленостей".

При цьому в "ДНР" і "ЛНР" звинувачують Україну в "порушенні домовленостей" і "викривленні погодженої редакції закону про особливий статус Донбасу". 

У "ДНР" і "ЛНР" стверджують, що у зв'язку з тим, що в результаті "виборів 2 листопада" "народ сам наділив себе особливим статусом", "Києву доведеться зважати на думку народу Донбасу, хоче він цього чи ні".

"І жодні політичні та юридичні трюки тут не спрацюють", - заявляють сепаратисти.

"Жодні акти України, ухвалені в односторонньому порядку без узгодження з новобраними органами влади ДНР і ЛНР, діяти на нашій території не будуть", - заявляють також вони.