Британська компанія вимагає від України $ 270 млн


Новий глава британської нафтогазової компанії JKX Oil & Gas Том Рід поставив нову умову в суперечці з Україною з приводу завищених податків на виробництво. Він ініціював новий позов проти України. Якщо українські юристи програють справу, то Україна зобов'язана буде виплатити 270 мільйонів доларів

Том Рід відзначив, що хотів би, щоб суд відбувся швидше. Британська компанія втомилася від переговорів з українською стороною. Том навіть готовий піти на поступки, якщо справа з цим прискориться, пише РБК-Україна.

"Ситуація сильно відволікає керівництво JKX Oil & Gas від їх головного завдання - видобутку нафти і газу", - розповів Том.

Західні ЗМІ повідомляють, що компанія JKX Oil & Gas, яка спеціалізується на видобутку нафти, витратить близько 2 млн доларів на рік на судові витрати в Гаазі. Це спонукає керівництво компанії піти на поступки в справі України. Але невідомо, яка сума буде визначальною для знижки.

Два роки тому в лютому компанія JKX Oil & Gas plc звернулася до Міжнародного арбітражного суду з позовом проти України. Акціонери компанії стверджували, що Полтавська газонафтова компанія з 2011 року виплачувала завищену рентну плату. Британська компанія, яка володіє Полтавською компанією в суді вимагає тепер виплатити їй компенсацію.

Нагадаємо, що акціонерами компанії є Ігор Коломойський і його колега по бізнесу Геннадія Боголюбова.