Будівельний конфлікт на Галицькій, 126 в Івано-Франківську: Депутати ВР зобов'язали прокуратуру розібратись у ситуації


Вже кілька місяців у Івано-Франківську в мікрорайоні Пасічна продовжується будівельний конфлікт між мешканцями району та компаніями забудовників ТОВ «Гільдія» та «Енергобуд».

Біля будинків, в зоні де знаходяться зелені насадження, забудовник хоче зрізати дерева та побудувати багатоповерхівку.

Мешканці проти таких дій, оскільки грунт на даній ділянці не стабільний і до того ж, це єдина зелена ділянка біля сусідніх будинків.

Сьогодні, в кабінеті міського голови відбулась чергове засідання комісії з питань конфлікту, - повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Жителі мікрорайону запропонували надати даній ділянці статус скверу і передати її на баланс міста.

Нагадаємо, раніше мешканці мікрорайону облаштували на даній ділянці дитячий майданчик, а нардеп – «приймальню».

Коли розпочався будівельний конфлікт жителі мікрорайону написали колективну заяву депутатам Верховної Ради. Для забудовників це виявилось повною несподіванкою. Відтак депутати зобов’язали обласну прокуратуру перевірити законність забудови.

Крім того, міський голова зазначив, що в той час як в країні відбуваються такі події, то ніяких конфліктів між забудівельниками та мешканцями бути не може. 

Насупного тижня мешканці мікрорайону планують знову зустрітись з забудовниками та фахівцями Департаменту містобудування та архітектури Івано-Франківська. Відтак розглядатимуть можливий план дій та варіанти як мирним шляхом залагодити конфлікт.