Чатбот водоканалу заблокували через гасло "Слава Україні!". У Вайбері це спростовують


Мешканці Івано-Франківська тимчасово не можуть подати показники лічильника через блокування вайбер-чату КП "Івано-Франківськводоекотехпром".

Про це повідомили на сторінці КП "Івано-Франківськводоекотехпром".

"Просимо вибачення за тимчасові не зручності з Вайбер-чат ботом. Він зараз тимчасово заблокований через скаргу однієї особи за вислів "СЛАВА УКРАЇНІ". Дана особа (сепаратист) зареєстрований у чат-боті і регулярно кидає скаргу на гасло, як розпалювання ненависті і закликом до вбивства і нацизму. Ось такі люди нас оточують. Але ми переможемо! СЛАВА УКРАЇНІ!", - йдеться у дописі. 

Як зазначається, блокування має бути знятим вже за добу. Відтак, іванофранківці знову зможуть подати покази холодної води. 

Натомість зовнішній пресофіс Rakuten Viber в Україні інформацію про блокування спростовує. У коментарі "Бліц-Інфо" представниця пресофісу Олександра Колеснікова каже, що вони перевірили чат-бот – він не заблокований і доступний для використання.

"Ми тільки заохочуємо підтримку України та патріотичні почуття громадян. Станом на зараз, наші фахівці звернулись до “Водоекотехпрому” із запитом та проханням пояснити, яка саме ситуація склалася з чат-ботом та у чому проблема. Нам повідомили, що бот працює.

Обговорення цієї ситуації безпосередньо із “КП Івано-Франківськводоекотехпром” також доступне за посиланням і ви можете переконатись з відповідей організації, що виникло непорозуміння. Також ми виявили, що бот зараз закритий для пошуку, тобто скористатись ним можна лише за прямим посиланням. viber://pa?chatURI=vodokanalif. Усі чат-боти у Viber проходять процедуру ручного відкриття модераторами для пошуку в додатку – це робиться задля безпеки наших користувачів. Якщо власник чат-бота хоче відкрити бот для прямого пошуку в додатку, то це можна зробити, звернувшись до Viber", - наголосила представниця компанії.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!