Чемпіонат Англії з футболу: трансферні новини АПЛ


Офіційно трансферне вікно в АПЛ вже відкрито — з 14 квітня клуби та гравці можуть укладати контракти та здійснювати переходи.

Які футболісти можуть найближчим часом поповнити чемпіонат Англії з футболу?

- «Манчестер Юнайтед» серйозно зацікавився форвардом іспанської «Севільї» Ен-Несері. Марокканець провів дуже непоганий сезон: у всіх турнірах він вийшов на поле за «нервіонців» 41 раз, забив 20 мʼячів та віддав 3 гольові передачі. ЗМІ повідомляють, що сума угоди складе до 20 млн євро, а сам футболіст вже дав згоду на перехід.

- Незабаром переїхати до Англії може й український півзахисник «Жирони» Віктор Циганков. Авторитетне іспанське видання AS зазначило, що лондонський «Арсенал» розглядає можливість викласти за Циганкова 30 млн доларів — саме така клаузула прописана в контракті українця. Тож, Віктор може доєднатися до Олександра Зінченка в чемпіонаті Англії з футболу.

- «Ньюкасл» визначив пріоритетну ціль на це літо і вже навіть розпочав перемовини про перехід голкіпера «Бернлі» Джеймса Траффорда. Сума майбутнього контракту не зазначається, але відомо, що 20% від угоди отримає «Манчестер Сіті», який продав воротаря «бордовим».

- Одразу два англійські клуби — «Арсенал» та «Ман Юнайтед» — виказують інтерес до португальця Жоау Невеша, що виступає за «Бенфіку». Втім «орли» не бажають відпускати гравця менш ніж за 120 млн. Поточний контракт футболіста розрахований до 2028 року.

Безперечно, всі значні переходи відбудуться вже після закінчення чемпіонату Європи, до якого найближчий місяць будуть прикуті всі погляди. Втім, часу більш ніж достатньо — трансферне вікно в Англії буде відкрите до 30 серпня. 

Таблиця АПЛ: які клуби доєдналися до чемпіонату

Завершення сезону принесло традиційні зміни у складі учасників Премʼєр-ліги. Таблиця АПЛ втратила три команди, що показали у розіграші найгірший результат, — ними стали «Лутон Таун», «Шеффілд» та «Бернлі». Такий розвиток подій не був сюрпризом, багато аналітиків та експертів прогнозували цим клубам швидкий виліт з АПЛ після того, як вони лише минулого сезону приєдналися до вищого дивізіону. 

За 38 турів «Лутон» зміг набрати лише 26 очок: команда здобула 6 перемог, 8 раз зіграла внічию та 24 рази зазнала поразки. Результати «Бернлі» та «Шеффілда» були ще гіршими — 24 очок (5-9-24) та 16 очок (3-7-28) відповідно.

Замість невдах цього розіграшу до таблиці АПЛ додалися «Лестер Сіті», який виграв Чемпіоншип, «Іпсвіч Таун» (посів друге місце) та Саутгемптон — команда зайняла у другій лізі лише четверте місце, але в боротьбі за вихід до вищого дивізіону була сильнішою за своїх суперників.

Автор ua-football: Олександр Риженко, Twitter - @Theryzhenko




Реклама