Чемпіонат Німеччини та АПЛ: фаворити сезону 2024/2025


Сезон 2024/2025 у двох провідних європейських лігах, Бундеслізі та АПЛ, обіцяє бути насиченим боротьбою за титул серед декількох сильних претендентів. Кожна першість має своїх фаворитів, які вже зараз демонструють переможні амбіції.

Минулого року чемпіонат Німеччини отримав несподіваного переможця. Вперше за всю історію змагань володарем срібної салатниці став леверкузенський «Байєр». Чи зможе клуб підтвердити свій успіх і в нинішньому розіграші?

На думку експертів, це малоймовірно — більшість букмекерів вважають, що найбільші шанси на чемпіонство має мюнхенська «Баварія», яка минулого сезону опинилася лише на третьому місці. Проте саме на «Баварію» ставлять з найнижчим коефіцієнтом близько 1,20.

За котируваннями БК Фавбет, найближчу конкуренцію мюнхенцям у чемпіонаті Німеччини мають скласти наступні клуби:

  • «Боруссія» Дортмунд — 8,00;

  • «Лейпциг» — 15,00.

Щодо шансів чинного володаря срібної салатниці, то букмекери не сильно вірять у спроможність клубу повторити свій успіх. Ставки на перемогу «Байєра» в сезоні 2024/2025 приймають з коефіцієнтом близько 50,00. Однак у футболі завжди є місце неочікуваним результатам.

Чемпіонат Англії з футболу: «Ман Сіті» має найвищі шанси

В АПЛ головним фаворитом залишається «Манчестер Сіті». Команда Пепа Гвардіоли останні чотири роки не залишала своїм суперникам шансів на перемогу, і ніщо не свідчить про те, що цього сезону чемпіонат Англії з футболу отримає нового переможця. Ставки букмекерів на чемпіонство містян найнижчі, і в середньому вони складають від 1,80 до 2,04.

Найближчим переслідувачем та ще одним претендентом на перемогу в АПЛ аналітики вважають лондонський «Арсенал», який в минулому сезоні поступився чемпіонам лише два очки. На команду Микеля Артети приймають ставки в середньому від 2,85 до 3,00.

В трійку можливих чемпіонів з натяжкою додають «Ліверпуль» — від 7,50 до 9,30. Клуб тільки-но змінив наставника, і буде цікаво подивитися, що Арне Слот вибудує з команди. 

Далі з великим відривом йдуть ще три клуби:

  • ставки на «Ньюкасл» приймають з коефіцієнтом від 35,00 до 40,00;

  • шанси «Челсі» оцінюють ще з більшим розмахом — від 35,00 до 60,00;

  • можливість «Манчестер Юнайтед» виграти в чемпіонаті Англії з футболу оцінюють з показником від 51,00 до 60,00.

Серед потенційних клубів, що можуть здивувати, називають також «Астон Віллу», «Вест Хем» та «Тоттенхем».

Автор ua-football: Олександр Риженко, Twitter - @Theryzhenko