Черга на зарахування до дитсадків на Прикарпатті сьогодні налічує 3 тисячі дітей


Станом на 1 жовтня цього року у черзі на зарахування до дошкільних навчальних закладів на Прикарпатті перебували понад 3 тисячі дітей.

Про це минулого тижня на колегії Івано-Франківської ОДА розповів директор департаменту економіки – заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич, пише БРІЗ.

З його слів, на початок жовтня в області функціонувало 386 дошкільних навчальних заклади, якими охоплено 32,5 тисячі дітей. При цьому мережа ДНЗ постійно розширюється. Так, протягом цього року було реорганізовано 5 загальноосвітніх шкіл у навчально-виховні комплекси «дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад», зокрема, у селах Чагрів та Лучинці Рогатинського району, Хотимир Тлумацького, Стриганці та Лисець Тисменицького районів, відкрито 1 дошкільний навчальний заклад у пристосованому приміщенні (село Перехресне Верховинського району), 13 груп при діючих ДНЗ. «Що додатково створило 425 місць у  Верховинському, Калуському, Коломийському, Ндвірнянському, Снятинському, Тисменицькому, Тлумацьокому районах та місті Івано-Франківську», - додає заступник голови ОДА.