Чергова атака рейдерів на коледж в Калуші


Епопея з рейдерськими захопленнями на Прикарпатті триває.

Хоча днями чергова спроба рейдерської атаки зазнала краху. Про це кореспондентові «Бліц-Інфо» розповів координатор «самооборони» Юрій «Тихий».

«Цього разу до Калуського коледжу економіки, права та інформаційних технологій Тернопільського національного економічного університету завітав сам ректор Тернопільського ВНЗ, - розповідає Юрій. – Вони хочуть перевести всіх студентів до Тернополя на заочну форму навчання. Громада міста, діти, котрі там навчаються, працівники закладу виступили проти такого самочинства. Крім того, вони хочуть вийти з-під впливу академії, стати незалежним навчальним закладом. Більше того, з рахунків закладу виділяються кошти на оплату роботи викладачів Тернопільського університету, котрі приїжджають і читають лекції студентам коледжу. А ще нині державні місця розподіляються непрозоро, екзамени теж здаються за тіньовою схемою».

Тож понад 420 дітей, котрі нині навчаються в закладі, хочуть перевести на заочну форму, а 48 працівників закладу - звільнити.

Під час голосування педагогічного складу, де були присутні й представники батьківського комітету, всі одноголосно виступили проти зміни юридичної адреси. Своє рішення оформили офіційним протоколом і зверненням про відокремлення закладу, які разом з пакетом документів надіслали до Міністерства Освіти. Тож, до Києва має виїхати робоча група із представників Тернопільського університету, Калуського коледжу, батьків та юристів і вирішувати питання будуть вже там.

Як розповідає Юрій «Тихий» всіх, хто нині навчається на очній формі навчання, хотіли добровільно-примусово перевести на заочне навчання.

Зі слів координатора «самооборони» коледж є фінансово незалежний від університету.

А ще Юрій «Тихий» наголошує, якщо вже економити, що за словами чиновників вони намагаються зробити, то не на дітях. Адже в ректора Тернопільського університету кабінет площею 300 квадратних метрів, з зимовим садом і окремим в’їздом в навчальний заклад.