Чергова спроба рейдерства на Прикарпатті


Вчора в місті Калуші відбулася невдала спроба рейдерської атаки Калуського коледжу економіки, права та інформаційних технологій Тернопільського національного економічного університету. На місце виїжджали представники самооборони, про що й розповів координатор Юрій «Тихий».

«В Калуші була здійснена чергова спроба рейдерства, - розповідає в розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» Юрій «Тихий». - З Тернопільського Університету приїхали потрібні люди з групою підтримки в кількості 30 чоловік. З собою мали наказ, підписаний заступником ректора, про ліквідацію юридичної особи. Хоча, він не має права такий документ підписувати. А також наказ, підписаний заступником міністра, який теж немає такого права. По цьому факту порушене кримінальне провадження прокуратурою області. Сам наказ вилучили, тому що він є сфабрикованим».

Рейдерів, за словами активіста, зупиняли представники «Самооборони», а також обурена громада. Варто зауважити, що в коледжі навчається багато пільговиків та працює викладацький колектив в кількості більш ніж 70 працівників, які за схемою мали залишитись без роботи.

Організатори цієї атаки планували перевести студентів в Тернопіль на заочну форму навчання. На дітей, які навчалися в зазначеному закладі, за словами координатора, вже є виділені державні кошти. І сума доволі немала – 9 млн. гривень. 500 тисяч гривень, виділених на ремонт, зникли в невідомому напрямку. Тож, їм потрібна нагода, щоб списати ці кошти. Якщо діти навчатимуться в Калуші – сюди й надходитимуть кошти. А переведення вирішить всі проблеми. До того ж, приміщення коледжу планували продати, що теж дало б можливість заробивши чимало грошей.