Чи буде сіль у магазинах Калуської громади


Паніка, яка спровокована повідомленнями про зупинку виробництва ДП «Артемсіль», спричинила до масового скуповування солі.

Залишки солі на оптових базах нашої громади станом на 24 травня складали понад 17 тонн, проте, внаслідок ажіотажу магазини масово здійснювали додаткові замовлення солі і її залишки станом на 24 травня склали 2,7 тонн. Це без врахування великих торгових мереж, які завозять сіль централізовано, не здійснюючи закупівлю на оптових базах громади.

За словами міського голови Андрія Найди, добова норма споживання солі становить від 2 до 6 грам на одну людину. Таким чином у Калуській громаді за 4 дні було реалізовано з оптових баз солі, якої б вистачило для її споживання мешканцями громади протягом 40 днів.

Керівниками оптових підприємств торгівлі громади ведуться перемовини щодо поставок солі із-за кордону (Польща, Румунія, Німеччина та Італія). Наразі є діючий контракт із німецькою фірмою на поставку солі з Польщі, за яким планується її надходження в місто до кінця наступного тижня.

"Мережа магазинів «Сільпо» забезпечила поставку італійської солі. На ринках міста реалізується сіль з Румунії та Польщі. Загалом, планові поставки солі до нашої громади на наступний тиждень мають скласти декілька десятків тонн, що дозволить забезпечити сіллю мешканців громади в достатній кількості, а з врахуванням норм споживання вистачить на декілька місяців, звичайно з врахуванням припинення ажіотажного скуповування. Надлишок солі – одна з ключових небезпек для здоров’я людини. Про це важливо пам’ятати, адже найбільше людей у світі вбиває не куріння і навіть не високий тиск, а неповноцінне харчування, зокрема багато солі в раціоні",- додав очільник.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!