Чи потрібно встановлювати нове дитяче автокрісло після ДТП?


Необхідність заміни автокрісла залежить від серйозності аварії. Також потрібно враховувати рекомендації виробника утримуючого пристрою.

При сильному зіткненні купити автокрісла дитячі від Аvtokrisla.com на заміну старих варто навіть в тому випадку, якщо малюка не було в транспортному засобі. Зіткнення може бути досить сильним, аби ослабити кріплення та деформувати металеві елементи сидіння. Після цього воно вже не забезпечить належний рівень захисту.

Рекомендації Міністерства транспорту США

Ряд краш-тестів показав, що після незначних аварій дитячі автокрісла зберігають високі захисні характеристики. Під час повторних краш-тестів вони знову показують гарні результати. Тому Міністерство транспорту США радить замінювати крісла після ДТП середнього та високого рівня. При незначних зіткненнях робити це не обов’язково.

Страховий інститут безпеки дорожнього руху (IIHS) використовував манекени, що імітують дітей у віці від шести місяців до трьох років, під час краш-тестів автомобіля зі швидкістю 48 км/год. IIHS використовував різні дитячі утримуючі системи. Хоча більшість сидінь зазнали незначних пошкоджень, при подальших краш-тестах вони відповідали всім федеральним стандартам безпеки США.

Раніше Міністерство транспорту США рекомендувало встановлювати нове автокрісло після кожної аварії. Однак виявилося, що це навіть шкодить захисту дітей. Деякі батьки купували для заміни вживані пристрої, аби зекономити гроші, через що виникала небезпека травмування дитини. Адже ви не можете дізнатися про пошкодження вживаних речей, тому купувати їх не варто. Економія на безпеці дитини – погане рішення.

Яке ДТП можна вважати незначним?

Дитяче автокрісло не обов’язково замінювати після аварії, яка відповідає наступним критеріям:

Транспортний засіб покинув місце ДТП власним ходом (без буксирування).

Дверцята, найближчі до автокрісла, не пошкоджені.

Ніхто з пасажирів не отримав травм.

Подушки безпеки не розкрилися.

На сидінні немає видимих пошкоджень.

Навіть якщо ДТП відноситься до незначних за цими критеріями, варто пам’ятати, що деякі виробники радять замінити авто крісло після будь-якої аварії. Зазвичай рекомендації стосовно цього повинні бути вказані в інструкції до утримуючого пристрою. Якщо ж ви не можете знайти відповідної інформації, бажано звернутися за поясненнями до виробника чи його вповноваженого представника.

Але також варто розуміти, що виробник може бути зацікавлений у продажі більшої кількості товару. Тож якщо ДТП справді було незначним (наприклад, ви при повільному виїзді зі стоянки подряпали інше авто), нічого замінювати не треба.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!