Чи варто купляти айфон Xr в 2021


Незважаючи на те, що Apple iPhone XR 64gb black виповнюється вже 3 роки, багато користувачів досі бажають придбати цей телефон.

Зараз його ціна нижча за ту, що була в момент виходу, проте технічні характеристики анітрохи не змінилися. Процесор А12 підтримує всі сучасні, вимогливі програми.

Також варто зазначити, що пристрій підтримуватиметься ще мінімум 2 роки. Припинення підтримки означає, що на смартфон перестануть випускати оновлення і він не зможе синхронізуватися із сучасною технікою від Apple.

Дисплей

В якості дисплею використовується IPS матриця. 2021 можна назвати епохою AMOLED екранів. Проте, навіть на тлі світлодіодних матриць IPS виглядає цілком непогано. Яскравий екран, який добре передає кольори. Кольорова палітра перевищує 16 млн різних відтінків.

Діагональ на кілька мм більша за X версію – 6.1 мм. Розрішення нестандартне, як і у багатьох інших девайсів від Apple – 1792*828. Також підтримується TrueTone.

Корпус та дизайн

Корпус залишився від 10 моделі, правда він став трохи товщим, на 6 мм. Рамка корпусу виготовлена з алюмінію, задня стінка покрита склом. Девайс випускається в 6 колірних кольорах: жовтий, кораловий, червоний, блакитний, а також традиційні кольори: білий та чорний. Розміри девайсу середні: 151*75*1194 мм.

Технічні характеристики

За характеристиками, як і всі iPhone, телефон може запускати найвибагливіші програми. Високу продуктивність забезпечує новий навіть на 2021 процесор А12. На відміну від попередньої моделі, споживає менше енергії, що впливає на час автономності.

Батарея досить слабка лише на 3000 мАг, хоча в деяких конкурентних моделях стоїть ще менше. При середній завантаженості заряду може вистачити 1-1,5 дня. Якщо ж ви збираєтеся запускати ігри або інші вимогливі програми, смартфон розрядиться швидше;

Можливості швидкої зарядки немає, але загальний час, який потрібний телефону до 100%  складає одну годину. Також підтримується бездротова зарядка, але працює дуже повільно;

iPhone завжди цінувалися за камери. У Айфоні XR пристрій дозволяє записувати відео та фото в 4К роздільній здатності, але тільи в 30 FPS. Така якість зйомки забезпечує камера на 12 МП, в якій є оптична стабілізація зображення і режим нічного запису.

Також підтримуються датчики обличчя та відбитки пальців.

Чи варто купувати?

Загалом iPhone XR – непогана модель, хоч і стара. Коштує вона трохи дорожче за десятку. Однак, варто враховувати, що через 2-3 роки підтримка операційної системи буде припинена, тому краще дивитися в бік нових девайсів, наприклад, iPhone 11. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!