Чиновники намагались продати через "Епіцентр" безкоштовні бронежилети з гумдопомоги


Служба безпеки України ліквідувала масштабну схему розкрадання гуманітарної допомоги: чиновники намагались продати понад 1 тисячу бронежилетів, які мали безкоштовно передати захисникам.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, джерела Української правди у правоохоронних органах, ЛОК – Львівський Оборонний Кластер у Facebook

"Ділки намагались незаконно продати понад 1 тисячу бронежилетів на загальну суму більше 12 млн грн. Ці засоби захисту були виготовлені в Україні однією з громадських організацій, і через Черкаську військову адміністрацію мали бути передані на потреби оборони.тВтім замість безкоштовної передачі українським захисникам, причетні чиновники намагались продати бронежилети через афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів", - йдеться у повідомленні СБУ.

За даними джерел Української правди, йдеться про бронежилети, виготовлені Львівським Оборонним Кластером, які продавались у мережі гіпермаркетів "Епіцентр".

В СБУ додали, що з торговельної мережі вилучили частину цієї продукції – її передадуть до ЗСУ. Наразі правоохоронці проводять слідчо-оперативні заходи з пошуку решти бронежилетів, а також встановлюють всі обставини та осіб, причетні до протиправної схеми.

17 травня Львівський Оборонний Кластер заявив про крадіжку бронежилетів в української армії – плитоноски, які ЛОК безкоштовно передає захисникам, продавались в "Епіцентрі".

"Кому війна, а кому – мати рідна! У той час, коли ЛОК – Львівський Оборонний Кластер разом з донаторами, які матеріально допомагають проєкту, докладає усіх зусиль, аби безплатно передати якнайбільше бронежилетів на фронт, хтось набиває власні кишені. Нещодавно отримали повідомлення одразу від кількох волонтерів, що у мережі торговельних центрів "Епіцентр" продають бронежилети, які схожі на наші", - повідомили на сторінці кластеру.

У ЛОК додали, що унікальна внутрішня система ідентифікації, яку вони використовують при виробництві бронежилетів, дозволила встановити, що чохли бронежилетів, які продавались в "Епіцентрі", – їхнього виробництва.

Колектив ЛОКу назвав продаж своїх плитоносок "не просто шахрайством", а "актом державної зради".

Кластер також висловив сподівання, що "Епіцентр" не причетний до крадіжки бронежилетів і в даному інциденті "став жертвою торговців совістю".

Оскільки вказані плитоноски мали передати захисникам безкоштовно, то ЛОК звернувся до СБУ.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!