Чому біженці не хочуть прикарпатської прописки?


Зараз на Прикарпатті перебуває 150 біженців, які самостійно поселилися на території області.

З певних своїх міркувань вони не підписували жодних договорів. Попри це кількість зареєстрованих кримських переселенців становить 237.

«Якщо спочатку це були матері з дітьми, – співголова Івано-Франківського обласного Координаційного центру з питань надання допомоги людям в умовах надзвичайної ситуації Леся Аронець , – то тепер приїхало дуже багато їхніх чоловіків. Це пов’язано з тим, що більшість родин (а загалом їх понад 40) планують вкорінитися на Івано-Франківщині».

До речі, більшість біженців поки не хочуть отримати прописку на Прикарпатті, оскільки тоді не матимуть можливості звертатися до міжнародних судів.

Також Леся Аронець повідомила, що 16 біженців уже отримали пенсії; 11 – працевлаштовані (4 з них зареєструвались як приватні підприємці); зі 143 дітей 60 – шкільного віку; 9 студентів, які зараз навчаються в Івано-Франківському національному університеті нафти і газу, Прикарпатському національному університеті ім. В.Стефаника та Івано-Франківському національному медичному університеті; 11 дітей узагалі не зареєструвалися для отримання освіти.

Окрім цього, 134 біженці повернулися додому, хоча є й такі, що тепер знову цікавляться про можливість повернення на Прикарпаття, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».