Чому потрібно снідати протягом першої години після пробудження


Різні вчені доводять важливість сніданку для людського організму. Мова йде не просто про те, щоб поїсти, а зробити це в першу годину після пробудження. Цікаво, чому саме в цей проміжок часу?

Вживання їжі впродовж першої години після пробудження є нормальним явищем. Однак дехто з нас снідає під час добирання до офісу, або навіть після цього. Ще 10-30% людей взагалі пропускають сніданок, пише сайт Мізки.com.

Кожен з нас має виправдання, чому він не снідає одразу після пробудження. Ми можемо поспішати або просто не бути голодними, але користь сніданку впродовж першої години після пробудження дуже велика. Якщо ви можете цього дотримуватись, то кожен ваш день буде продуктивним та щасливим.

Ось що відбувається з вами, коли ви снідаєте одразу після пробудження:

1. Коли ви їсте впродовж першої години після пробудження, відбувається регулювання вашого рівня цукру та інсуліну в крові, а також “запускається” обмін речовин.

Це важливо, якщо ви хочете втратити вагу або навіть зберегти її. Адже коли ці процеси відбуваються в організмі, ви отримуєте необхідні енергетичні ресурси, які забезпечуватимуть продуктивність протягом всього дня.

Коли ви спите, обмін речовин сповільнюється, тому що ваше тіло має небагато вимог. З’їдаючи сніданок впродовж першої години після прокидання, ви запускаєте термогенез (метаболічний процес перетравлення їжі і транспортування поживних речовин).

Отож, щоб метаболізм працював на повну силу, ви не повинні забувати про ранковий прийомі їжі.

2. Якщо ви не снідаєте впродовж першої години після пробудження, ви більше схильні до споживання їжі із низьким вмістом поживних речовин або висококалорійні продукти.

Нема сумнівів, що у кожного з нас був такий період, коли ми не мали часу на сніданок, тому чекали обіду. А, отже, під час нього, скоріш за все, споживали калорійну та із низьким вмістом поживних речовин їжу. Саме сніданок допомагає відігнати відчуття голоду і протистояти переїданню протягом всього дня.

3. Дослідження показали, що сніданок після пробудження покращує настрій і когнітивні функції протягом дня.

Деякі дослідження показують, що споживання їжі протягом першої години після пробудження покращує настрій, тому що ваш мозок одразу отримує необхідні поживні речовини. Таким чином, у вас також поліпшується пам’ять, ви краще сприймаєте інформацію.

От, подумайте про сніданок, як про паливо для автомобіля. Якщо його майже нема, він не буде їхати, так само і з вашим організмом. Їжа — це паливо для тіла. “Заправляючи” ваше тіло протягом першої години після пробудження, це не дозволяє не почуватись втомленими та дратівливими протягом дня.

Висновок

Інколи важко снідати впродовж першої години після пробудження — може не вистачати часу, або ви можемо не відчувати голоду. Але коли ви робите вибір на користь сніданку, то заряджаєте свій розум і тіло енергією на весь день.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!