Чому сьогодні вигідно вкластися в акції Intel


Поки депозитні процентні ставки залишаються на мінімальному рівні, українці все активніше шукають альтернативні варіанти збереження і примноження капіталу.

Так, популярністю користується інвестування на фондовому ринку в акції американських компаній. Одним із перспективних варіантів для вкладення грошей є цінні папери корпорації Intel. Її процесори займають понад 80% частки на ринку десктопів і ноутбуків. Корпорація розвиває й інші перспективні напрямки.

Які перспективи котирувань акцій Intel

Корпорація за останній рік (11.10.20–11.10.21) не надто порадувала інвесторів. Акції Intel подешевшали на 0,8%. Водночас цьому є пояснення. За словами фінансового директора корпорації, прибуток знизився через інвестиції в розвиток нових мікропроцесорів. В «Інтел» поставили в пріоритет розробку 10- і 7-нм чіпів. Багато в чому така стратегія пояснюється посиленням основного конкурента AMD. Перші 10-нм процесори очікуються наприкінці 2021 – початку 2022 року, 7 нм — у 2023 році. Також ведеться робота над чіпами в 3 нм, а до 2029 року планується випуск мікропроцесорів за 1,4 нм технологією.

Згідно з інформацією аналітичної компанії Refinitiv, цінні папери «Інтел» будуть рости в середньому на 5,5% на рік. Всупереч падінню котирувань за останній рік (11.10.20–11.10.21) п’ятирічна прибутковість (11.10.16–11.10.21) склала 42,7%. З цієї причини купувати акції Intel рекомендується інвесторам, зацікавленим у довгострокових вкладеннях. Крім розробки процесорів, корпорація також розвиває такі напрямки, як:

- виробництво твердотілих накопичувачів;

- обробка, збір і зберігання інформації для клієнтів;

- виробництво обладнання для дата-центрів;

- випуск комплектуючих для ПК (материнські плати, Wi-Fi модулі, модеми та ін.)

Також слід враховувати зростання світового ринку персональних комп’ютерів, викликане переходом персоналу, студентів на віддалений формат роботи і навчання. Так, у порівнянні з 2019 роком у 2020 продажі десктопів і ноутбуків зросли на 13,1%.

Немає опису.

Як купити акції Intel

Щоб отримати доступ до торгівлі на фондовій біржі, потрібно скористатися послугами брокера. Такі компанії мають відповідну ліцензію, яку не видають фізичним особам. Інвестор відкриває брокерський рахунок, вносить на нього необхідну суму грошей і здійснює покупку. Інвестиційна компанія обробляє заявку і зараховує активи у власність клієнта. В будь-який момент можна продати акції, отримати виписку про стан рахунку. Крім того, активи можна залишати в спадок, брати під них кредити тощо.

Процес відкриття брокерського рахунку не займає багато часу. Наприклад, ви можете відвідати офіційний сайт або офіс інвестиційної компанії «Фрідом Фінанс Україна», щоб почати торгувати на фондовому ринку. Крім того, брокер надає безплатні консультації від фінансових експертів. Якщо є бажання, ви також можете пройти навчальні курси, щоб самостійно розбиратися в тонкощах інвестування.

Freedom Finance Ukraine входить до складу Freedom Holding Corp., а купівля акцій Intel та інших іноземних емітентів здійснюється за допомогою розташованого на Кіпрі європейського представництва. Через брокера ви також можете купити цінні папери українських компаній, облігації внутрішньої позики тощо. Фахівці «Фрідом Фінанс Україна» дадуть відповідь на всі питання, які стосуються фінансової тематики, допоможуть вигідно вкласти гроші з урахуванням цілей і поточного бюджету.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!