Чому в Івано-Франківську немає ковзанки?


Якщо згадати відому аксіому, що сміх – це здоров’я, то можна з впевненістю стверджувати, що наша міська влада таки дбає за здоров’я мешканців Івано-Франківська. Бо будь-яка згадка про так звану ковзанку біля міської ратуші викликає у міщан здоровий сміх.

Щоправда, подбати про здоров’я мешканців міста (насамперед дітей) влада збиралася в дещо інакший спосіб. «Ми хочемо подарувати дітям свято, хочемо, щоб ці новорічні свята їм запам’яталися, щоб дітям було цікаво. Також хочемо забрати дітей від комп’ютерів та телевізорів під час зимових канікул і долучити їх до здорового способу життя», ще 17 грудня минулого року заявив директор департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку Михайло Смушак.

Вже 24 грудня біля міської ратуші почали монтувати огорожу майбутньої ковзанки площею 450 метрів квадратних. А заливати ковзанку планували тоді, коли температура повітря опуститься хоча б до позначки -2-3˚С. І вже потім мало бути урочисте відкриття.

А тепер, увага. Ще в жовтні місяці український гідрометеорологічний центр прогнозував аномально теплий січень в Україні. От скажіть мені, що міські чиновники (зі Смушаком та Анушкевичусом вкупі) цього не знали.

Добре, припустимо, що не знали. Але ж могли, перед тим як затівати ковзанку, поцікавитися, а чи будуть ті -2-3˚С в новорічно-різдвяний період. Чи не могли? Чи не хотіли? Чи прекрасно знали, що ніякої ковзанки не вийде?

Швидше за все останнє. Але були кошти, які потрібно було освоїти (улюблене слово українських бюрократів, коли йдеться про бюджетні гроші). Але в українських реаліях освоєння коштів переважно означає пускання їх за вітром.

От і виходить – ковзанки немає, зате гроші на те, щоб огородити парканом 450 квадратних метрів площі перед міською ратушею, витрачено.

А мешканці та гості міста можуть тепер «потішитися» з цього симпатичного парканчика і навіть зробити кілька знімків на пам’ять. Хоч в ковзанах, хоч без них – різниці немає. Зате парканчик є. І який парканчик.

ВЕРСІЇ