Чорний дим та вогонь: у мережі показали момент вибуху в порту "Кавказ"


В Краснодарському краї Росії 22 серпня пролунали вибухи в районі порту "Кавказ". Згодом у мережі з'явилося відео, на яке потрапив момент удару.

Місцеві телеграм-канали повідомили, що є влучання в самому керченському порту. За попередньою інформацією, під удар потрапив пором "Акватрейдер", який був завантажений залізничними цистернами з паливом, пише 24 канал.

За інформацією ЗМІ, у військових частинах Севастополя увімкнули тривогу, а Керченський міст перекрили. 

В мережі також з'явилися фото наслідків удару – дим на Таманському півострові підіймається з району порту "Кавказ". Згодом окупантам довелося визнати влучання.

В оперштабі зазначили, що під атаку нібито потрапив залізничний пором з паливними цистернами. Там також додали, що на місці працюють екстрені та спеціальні служби.

Момент одного з вибухів у порту "Кавказ": дивіться відео

Зверніть увагу! Спеціалісти спільноти "КіберБорошно" стверджують, що уражено пором "Конро Трейдер" – єдиний великий пором, що функціонував між Керчю та Росією.

До слова, окупанти стверджують, що чули вихід ракети "Нептун" з Одещини у бік Криму незадовго до атаки.

Станом на 18.48 інформацію про затоплення порома вже підтвердив оперштаб Краснодарського краю.

"Внаслідок отриманих пошкоджень пором в акваторії порту "Кавказ" затонув. Вогнищ займання на території самого порту немає", – повідомляє оперштаб.

Водночас російська влада досі не оголошує назву порома. За данними ЗМІ, йдеться про "Акватрейдер", що зараз зветься "Конро Трейдер". Також лишається невідомими кількість членів екіпажу та інформацію про постраждалих. Відомо, що на залізничному поромі було 30 цистерн з паливом.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!