Чи є життя в франківських бібліотеках?


Ні для кого не секрет, що люди стали менше читати. Комп`ютери, телевізори та різноманітні гаджети «крадуть» вільний час. Тож на книжки залишається дуже мало – чи того ж таки часу, чи то бажання.

А тим більше, коли мова йде про похід за згаданою книжкою в відділення бібліотеки. Тому ті ж бібліотеки вирішили стати на крок ближче, самі прийти до потенційних читачів. Зокрема, працівники Івано-Франківської бібліотеки філії №6 створили свою сторінку в соцмережі. «Там ми просимо читачів зазначати назви книжок, які б вони хотіли прочитати чи залишити відгуки про прочитані книжки, - розповідає кореспондентові Бліц-Інфо бібліотекар Надія Паркулаб. – Якщо в переліку є книжки, які наразі відсутні в приміщенні бібліотеки, то ми занотовуємо це, а потім стараємося їх закупити».

Працівники бібліотеки проводять і масові заходи для відвідувачів. Останній був приурочений до Шевченківських днів. А також Надія Паркулаб висловила готовність надавати приміщення закладу для проведення там різноманітних гуртків та секцій.

За словами бібліотекаря, читають, в більшості, люди похилого віку. Це обумовлено меншим доступом до сучасних технологій та великою кількістю вільного часу. А от якщо брати до уваги підростаюче покоління, то більше читають дівчатка. На відміну від хлопчиків, вони більш посидючі і тому читання їм дається легше.